Jag lovar inte borgfred

I gårdagens P1 konflikt tas tvångdeportationerna av irakier till Bagdad upp. Vi är tillbaka på ruta 1. Detsamma har hänt tidigare i svensk historia. Under min livstid finns det tydliga och mycket kritiserade exemplet med de chilenare som drogades ner och chickades med chartrat plan tillbaka till Chile.

Inte trodde jag att vi år 2009 skulle få uppleva samma sak och dessutom påhejat av en minister som ingår i en regering som alltid pratar om vikten av de mänskliga rättigheterna, dvs. de politiska och medborgerliga. Övriga rättigheter kan man strunta i. Dessutom är det bara andra länder som måste uppfylla de mänskliga rättigheterna. Sverige kan fortsätta att skicka människor tillbaka till tortyr. Vi kan fortsätta att förse människor med handfängsel och droga ner dem för att förpassa dem ut ur landet och vi kan låsa in hederliga människor i upp till 18 månader, trots att de många gånger har rätt att få uppehållstillstånd i Sverige. Barnkonventionen kan vi strunta – den är ju inte svensk lag. Detsamma gäller alla andra konventioner vi skriver under.

Jag skäms över den behandling vi utsätter människor för här i det här landet och funderar på om jag måste emigrera. Jag lovar ingen borgfred under de här omständigheterna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar till Jag lovar inte borgfred

 1. John Apse skriver:

  Dessa personer har ju fått avvisningsbeslut.
  Om dom inte vill åka tillbaka så undrar jag
  vad vi skall göra då?

  Sen en tanke från er kongress:

  Hur kan ni i MP vara så lost i er ideologi att det ens kan komma upp en sådan diskussion?

  http://nejtillfeminism.blogspot.com/2009/05/tokigheter-pa-mps-kongres.html

  • bodilceballos skriver:

   Jag har stor förståelse för att människor inte vågar åka tillbaka till Bagdad. Många av dem som i dag skickas tillbaka har varit i Sverige i många år men handläggningen av deras ärenden har tagit lång tid. En del har haft tillfälliga uppehållstillstånd pga att deras land befann sig i krig. De som fick sina ärenden prövade enligt den gamla lagen har dragit en nitlott kan man säga eftersom många av dem som kom när den nya lagen trädde i kraft fick stanna med ungefär samma skyddsskäl som grund. Systemet är med andra ord inte särskilt flexibelt.
   Det som är allvarligt i det som hänt är dock att vi återigen i Sverige tar till metoden att droga ner människor och hålla dem i handfängsel för att kunna utvisa dem. Det är självklart så att vi måste behandla människor på ett värdigt sätt även vid ett avvisningstillfälle. Det som hänt är inte värdigt, och det är inte i linje med regeringens politik om att värna de mänskliga rättigheterna.
   Din andra fråga får du ställa till dem som var med i den debatten istället.

 2. Lisa Magnell skriver:

  Den erfarenhet jag fått i mitt arbete med asylsökande är att på grund av regeringens markant hårdnande och icke humana flyktingpolitik
  har vi fått ett ständigt ökande antal s.k. papperslösa”
  människor som väljer att hellre leva som gömda i Sverige när de fått sin ansökan om uppehållstillstånd avslagen i alla instanser.
  Dessutom känns det när jag har kontakt med organisationer som arbetar med gömda, att barnfamiljer som väljer att gömma sig har ökat.
  Att leva gömd i Sverige är på ren svenska ett skitliv, eller ett icke liv, och väljer man hellre det än att åka tillbaks, så kan vem som helst räkna ut att skälen till att man från början flydde sitt land är starka, ALLA utom regeringen.
  Lisa Magnell

  • bodilceballos skriver:

   En kommentar som jag håller fullständigt med om. Att leva gömd är bland det värsta någon kan utsättas för. Den som tror att det är ett liv i sus och dus ska nog försöka ta reda på hur det verkligen förhåller sig.

 3. sten skriver:

  Det finns bloggar som Politiskt Inkorrekt och Fria Nyheterna, dom ligger i topp i bloggvärden. Dom bloggarna har högt i tak och ingen blir refuserad.

 4. sten skriver:

  En Blogg dör sotdöden om den bara godkänner ryggdunkare.

  • bodilceballos skriver:

   Precis som jag svarade tidigare så förbehåller jag mig rätten att inte publicera rasistiska inlägg på min blogg, oavsett vad andra bloggare gör.

 5. sten skriver:

  Kritik mot den Svenska massinvandringen behöver nödvändigtvis inte vara ett utslag av rasism. Men har man som Du byggt upp hela din politiska kärriär på flyktingfrågan så är det lätt att övertolka.

  • bodilceballos skriver:

   Nej, det behöver inte vara ett uttryck för rasism men de inlägg du skickat mig är rasistiska, och de accepterar jag inte. Därutöver kan jag tala om för dig att min politiska karriär har handlat om hela miljöpartiets partiprogram och inte bara en fråga. Däremot ansvarar jag för migration i nuvarande riksdagsgrupp.

 6. sten skriver:

  Jo visst är det nog så alltid. Hur var det ned dom apatiska flyktigbarnen? Psykiaterna och övriga inom läkarbranchen hade en annan åsikt men blev förlöjligade i den socialistiska pressen. Det finns debatter i den frågan på youtube. Jag vill inte påstå att jag är särskilt rasistisk. Men upplysningsvis kan jag nämna att min tandläkare är från Iran och han röstade på SD i det senaste valet. En av hans patienter är en Iransk invandrare som som tjänstgjorde som vakt på krogen där SSU ordföranden Anna Sjödin kallade honom för Svartskalle. Det är sådana samarbetspartner ni har i erat parti.

 7. sten skriver:

  Några tillägg bara i hastigheten. Den här islamisten Kaplan körde inte han för fort till eran kongress i Skövde och kom med underliga bortförklaringar till det skedda. Jag trodde att alla Muppar åkte kollektivt, men det gäller väl bara andra. Fylltratten Per Garthon har åkt fast för rattylla två gånger och skyllt på eftersupning, den senaste gången hade han ett narkotikaklassat preparat i blodet, Zopidem. Och så kommer vi till det värsta, Grön Ungdom. ”Från och med sjuårsåldern är barnen sexuella varelser, om man är öppen med dem och erbjuder dem kunskap, trygghet och sexuell njutning , så kommer de säkert att utvecklas till sexuellt harmoniska individer”, gick att läsa på Grön Ungdoms hemsida. Undrar om du tänker på miljöpartistiske kommunalprofilen Christoffer Öhgren som blev dömd till fängelse för övergrepp på mindreåriga pojkar, flera hade invandrarbakgrund. Jag bör nog också nämna MP-s fd riksdagspojke Gustav Fridolins, ”politikerresan” till Hultfred gick inget vidare. Skattebetalarna fick stå för notan. MP ville lägga locket på, hotade med polisanmälan och så vidare när bilder publicerades. Det är kul med internet, tycker inte du det också? Man får en massa info som gammelmedia inte orkar med.

 8. Maria skriver:

  BRA Bodil att du värderar din solidaritet med alla världens invånare högre än ett enat svenskt politikeransikte utåt..

  Mänskliga rättigheter är något som alla individer har, oavsett medborgarskap. Sverige har ansvar för att tillgodose de GRUNDLÄGGANDE mänskliga rättigheterna hos de människor som vistas inom våra gränser (och som vi deporterar).

  Allt för många blandar ihop mänskliga rättigheter med medborgerliga rättigheter och tycker därmed att vi kan behandla icke-medborgare hur vi vill. Den egna moraliska ringklockan borde varna alla och envar när man hör hur de fd asylsökande behandlas, när de gömda barnens liv slås upp i media.. Om inte, så borde de konventioner Sverige åtagit sig att följa fungera som tillräcklig påminnelse om hur fel vi behandlar människor!

 9. Lisa Magnell skriver:

  det är märkvärdigt hur lika och illa människor som inte vill ha flyktingar eller för den delen utlänningar hit till Sverige argumenterar.
  Det är som vanligt, man struntar i sakfrågan, utan ägnar sig istället åt personliga påhopp åt alla håll, min erfarenhet är att det verkar inte viktigt att tala om vilken uppfattning man har i frågan, utan det viktiga är att få vräka ur sig så mycken galla som möjligt, osakligt och osmakligt.
  Varför inte vässa retoriken och debattera på ett intelligent sätt, det blir liksom roligare och mer givande på det viset.

 10. sten skriver:

  Sakfrågan då för fan, var är den? Bodil kan kanske svara på den frågan, utan att du behöver vara uppe i recktum.

 11. sten skriver:

  Du kommer inte undan mig. Jag blir publicerad på andra bloggar vilka har en betydligt större spridning än din jävla skitblogg. Förövrigt tycker jag att Du är bara patetisk.

 12. Lars W skriver:

  …”jag blir publicerad på andra bloggar”… oj grus i ögat sten? Slående exempel på enfald.

  Mera mångfald

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *