Skrota Dublinförordningen

Häromdagen träffade jag en familj med tre barn. De hade oturen att fastna i passkontrollen i Skavsta på väg till London för att söka asyl i England så de blev tvungna att göra det i Sverige istället. Men vad hände då? Jo, de hade ju tagit vägen över Frankrike också, som dessutom hade utfärdat visum åt dem så Dublinförordningen träder in och familjen ska tillbaka Frankrike.

Mamman var vid ankomsten till Sverige gravid och uppsökte vid förlossningstillfället svensk sjukvård, som skickad hem henne. Det var ju enligt sjukvården inte dags än. Den som redan har fött tre barn vet nog i och för sig rätt så bra när det är dags, tänker jag. Det slutade med att barnet pga sjukhusets slarv dog här i Sverige och också är begravt här i landet.

Ändå ska familjen strax efter denna mycket tragiska händelse skickas till Frankrike för att få sitt asylärende prövat där. Det finns undantagsregler i Dublinförordningen och det här borde väl verkligen vara ett sånt fall där undantaget kan träda in. Hur ska de hinna sörja sitt förlorade barn och  ska vi beröva dem möjligheten att kunna besöka barnets grav pga ett regelverk som medger undantag men som vår svenska myndighet Migrationsverket väljer att inte använda sig av i några situationer.

Dublinförordningen ska jag diskutera i morgon i P1 Morgon.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Skrota Dublinförordningen

 1. sten skriver:

  Räcker det inte med dom kulturberikarna och pensionsräddarna som redan finns i riket? Du visar prov på en total ansvarslös invandringspolitik, allt för att gynna den egna karriären. Hur många i världen finns det inte i liknande situationer som det fall du beskriver. Jag tänker lite på skeppet Titanic som sjönk. Dom som hade turen att hamna i en livbåt hjälpte naturligtvis andra som hamnat i vattnet, men tar man om bord för många så kantarar båten. Det är det som håller på att hända i Sverige idag, det är för många på båten. Sverige är inget rikt land längre. Finland som har haft tre krig har betalat av sin statsskuld. Sverige har en statsskuld på över ettusenmiljarder kronor. Försök att komma ur din bubbla, även om det är svårt!!!

 2. sten skriver:

  Det här inlägget är ju inte ens värt att kommentera.

 3. phatcatlady skriver:

  Sverige må ha många problem men överbefolkning är inte ett av dem…

  Tack och lov att det fortfarande finns en del politiker som kan se bortom byråkrati, se människan och tänka lite logiskt.

 4. sten skriver:

  Nä, det var väl svårt att kommentera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *