Tropiska älgar gillar bananer

SDC13184Älgarna i Ockelbo vill inte ha äpplen. De äter bananer.  Jag förstår dem. Särskilt nu när det knappt finns några goda äppelsorter kvar om man inte har egna fruktträd förstås. Men lite konstigt är det ju. Banan är ju inte precis den frukt vi vanligtvis förknippar med de vilda djuren i Sverige. Jag undrar förresten vad det då är för djur som kommer och äter upp mina nerfallna äpplen i trädgården. Borta brukar de ju vara på morgonkvisten och jag har misstänkt älgarna. Inte för att jag någonsin funderat över vad älgar brukar äta – jag har bara tagit det för givet.

Älgen på bilden heter Daniel och är partner till Victoria. De bor i Ockelbo. Var annars kan älgar heta Daniel och Victoria? I dag har jag varit på resa i Gästrikland med LRF i länet och andra riksdagsledamöter från länet. En av de verksamheter vi besökte var Vildmarksgallerian med älgparken där dagen till ära två älgkalvar fötts på morgonkvisten. För att inte störa mamman och de två små höll vi oss på behörigt avstånd.

Andra stopp på vägen var ett ekologiskt bageri och konditori, en mjölkbonde och human kycklinguppfödning. Jag är glad att jag lyckades hålla dagen ledig för att följa med. Att resa runt i länet och se allt positivt som är på gång trots alla kriser är glädjande. Landsbygden är en del av lösningen och det finns en oerhörd kreativitet och uppfinningsrikedom.

Att satsa på ekologiskt och kvalitet är framtiden men det gäller att vi politiker inte sätter käppar i hjulet genom att inte ge tillräckligt med stöd till dem som väljer att ställa om sin produktion, eller genom att ändra spelreglerna alltför ofta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Tropiska älgar gillar bananer

 1. Alex Lindskog skriver:

  Hej Bodil! Hoppas din valkampanj går bra!

  Hur såg den humana kycklinguppfödningen ut? En sådan har jag aldrig stött på!

  • bodilceballos skriver:

   En humanare än vanligt menar jag förstås. Gott om plats, bra mat istället för snabbuppfödning, inga långa transporter utan slakt sker på plats enligt alla regler som finns, vilket motverkar stress, småskalig uppfödning utan önskan om att bli större. Det handlar om en gårdsbutik helt enkelt där folk beställer i förväg eftersom efterfrågan är så stor. För den som äter kött finns nu ett bra lokalproducerat alternativ.

 2. sten skriver:

  Jag har varit inne och snurrat lite på politikerbloggen.se. Det här med älgar som gillar bananer tycker jag är en kul grej. ”Hej på dej du! Ta en banan bara du inte börjar klättra i träna”. Så skall Jan-Bertil Nilsson (S) , andre vice ordförande i socialnämnden i kommunen, ha uttalat sig inför ett möte med en av socialförvaltningens klienter i början av förra veckan, skriver Smålandsposten. Så här säger säger Jan-Bertil Nilsson att han sagt , enligt Smålandsposten: ”Hejsan, hejsan , ta en banan när ni sitter och väntar, men ni behöver ju inte klättra i trän. Naturligtvis hävdar Nilsson (S) att några rasistiska syften hade han inte. Ni Muppar bör tänka er för vilka samarbetspartner ni har inför valet 2010.

 3. sten skriver:

  Hur går det med trafiken till din blogg? Polarna grattar till din karriär, det är ju alltid kul. Bloggen Politiskt Inkorrekt kan ha 200 besökare inne samtidigt och ligger i topp liksom bloggen Fria Nyheter. Ni inom den Politiskt korrekta världen förstår sig inte på vad internet kommer att betyda både nu och i framtiden. Ingen jävul läser era bloggar, än mindre kommenterar erat skitsnack. Att jag kommenter just dig, gör jag för att jag hittat ett päron som jag fått slag på och det tycker jag är skitkul. Du är fan den mest inkompetenta jävla gås sen Birger Slusk och Eva Gås storhetsdagar inom muppepartiet. Erat jävla taktiserande retar gallfeber på mig. I programmet ”Korseld” sa Maria Tjatterstrand att friskolornas vinst var inget problem men på eran kongress var det ett annat ljud i skällan, nu kunde man också tänka sig kommunala veton. Ni har sålt ut hela eran friskoleidé för några sketna ministerposter i er iver att vara Toblerona Mona till lags. Men som sagt, hoppas att det går bra för dig i din egen politiska karriär. Besökte min åldriga mor idag (94 år)på ett äldreboende, det var inte upplyftande att se hur di gamble har det. Men din karriär går före. ÖKA INVANDRINGEN så får du säkert fler röster. Lycka till!!!

 4. sten skriver:

  Öronpropparna på bara. Det blir bäst så. Tro inte att du kommer undan mig. Det finns många bloggar som har stor trafik och som släpper fram obekväma personer. Jag skall sänka dig politiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *