Valkampanj

Det är inte många lediga stunder jag haft de senaste veckorna och så ser det naturligtvis ut för alla kandidater i EU-valet. Den som ger sig in i leken får leken tåla helt enkelt. Men vad är det då som gör att man utsätter sig för den stress det innebär att kuska land och rike runt i flera veckor utan att knappt hinna hem emellan? De nätter jag sovit i min egen säng de senaste veckorna är snabbt räknade. Och istället för att tvätta kläder så att man klarar sig några dagar till blir det till att springa in i första bästa affär och köpa något istället. Och för att inte tala om alla enkäter som formligen dräller in i våra mejlboxar.

Anledningen är naturligtvis att det är väldigt roligt. Det är roligt att prata med folk på stan, bryta idéer, få mothugg. Det är roligt att prata inför skolklasser om vad Miljöpartiet står för och det är väldigt roligt att träffa miljöpartister runtom i landet och få chansen att gå på studiebesök man aldrig annars skulle hamnat på förmodligen. I dag t.ex. var jag på Fågelcentret i Kungälv tillsammans med min riksdagskollega Tina Ehn. Det kändes som att komma tillbaka till rötterna för mitt engagemang i miljöfrågor och som jag har alldeles för lite tid med nuförtiden.

På centret fick vi en grundlig genomgång av hur arbetet med att rädda pilgrimsfalken gått till sedan den var akut utrotningshotad pga de starka miljögifter som användes i jordbruket tidigare. I dag jobbar centret med att hjälpa skadade fåglar, alla slags fåglar, dvs. även skadade skarvar – som andra helst vill ta död på. Jag fick också veta att Gävle har en mycket bra miljöpolis och det var roligt att höra med tanke på hur mycket jag brukar klaga på Gävles gränspolis.

Nästa studiebesök var på en båtbyggarskola på Orust. Eleverna var precis på väg ut på sjön för en övernattning på en ö innan sommaruppehållet så besöket blev inte så långt men tillräckligt för att imponera på mig. Vi hade en skeppsbyggarskola i Gävle som gick i konkurs för några år sedan men den här båtbyggarskolan är kommunal. Kanske något för oss i Gävle att ta efter.

Sista besöket var i Uddevalla på Dalabergsdagen. En smockfylld tillställning med ett myller av människor från alla möjliga kulturer. En chans att prata politik och uppmana människor att gå och rösta.

I går var jag i Borås och besökte VI Hässleholmen i en stadsdel med hög andel invandrare. Vallokalen är förlagd på Medborgarkontoret där det också finns möjlighet att fika, träffa vänner, använda internet etc. Många går och röstar och det börjar kännas som om människor runtom i landet börjar förstå att även det här valet är viktigt och det är mycket glädjande. Ett mycket intressant besök ordnat av Mp Borås, och mycket god tårta som vi blev bjudna på dessutom.

Och i kväll när jag kommer hem kommer jag att ha varit i farten i 17 timmar. Bara resan hem tar över 8 timmar – men de kan man ju utnyttja till att jobba. Det är nog tur att valrörelsen inte pågår i ett halvår. Då hade det nog blivit många skilsmässor och/eller fall av utbrändhet.

Men till syvende och sidst så handlar det om att vi ska få in många gröna från hela Europa in i parlamentet och då är det värt alltihop om vi lyckas med det.

SDC13215

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 svar till Valkampanj

 1. L.R.L. skriver:

  Klaga inte på resandet :-)))))
  Jag tänker nämligen skicka dig till Bryssel.

  • bodilceballos skriver:

   Tack för det, och jag fixar det är jag säker på. Jag är nämligen stresstålig.

 2. Dartanjang skriver:

  Hej Bodil!
  Jag har länge tvekat inför vad och vem jag ska rösta på nu inför detta viktiga val. Tidigare har jag (i 14 år) röstat på sossarna, men inser nu att det är Mp’s väg som gäller…
  Därför håller jag med L.R.L., jag tänker också skicka dig till Bryssel och kommer starta min egen lilla kampanj för att få mina nära och kära att göra det samma!

  Varma hälsningar
  /Dartanjang

 3. Sofia Eliasson skriver:

  Hej!

  Sitter och tittar på slutdebatten på svt. Hade inte bestämt mig för vad eller vem jag skulle rösta på på söndag innan jag satte på teven ikväll. Det har hela tiden pendlat mellan miljöpartiet och vänsterpartiet. Men vem ska jag rösta på? Efter att ha lyssnat på enastående Carl Schlyter och väldigt inspirerande Eva-Britt Svensson kom jag fram till att ja… Båda är väldigt duktiga politiker, men vad hjälper det att rösta rött när världen jag vill fortsätta leva i kanske går under i smutsig kolkraftsrök?

  Miljöpartiet är framtiden. Och Carl Schlyter i alla ära, men du Bodil finns i mitt hjärta!

  Kram och lycka till!

 4. Jesper Cederstrand skriver:

  Du har min röst Bodil! 😀
  jag lovar att kampanja för dig på facebook osv 🙂

 5. Agnes skriver:

  Hej Bodil!
  Jag är en förstågångsröstare. Jag läst lite om olika kandidater och jag fastnade för dig. Jag gjorde det eftersom du verkar lägga stor vikt på solidarisk flyktingpolitik och för att du är en del av miljöpartiet.
  Jag ser även jämställdhet mellan könen som ett viktigt ämne. Inte minst i eu-parlamentet där det sitter främst män. Som jag har förstått det så har kvinnor i många eu-länder färre rättigheter än i Sverige -och här finns det också mycket kvar att göra.
  Jag undrar hur du skulle arbeta för en ökad jämnlikhet mellan könen om du blev vald?
  Det var inspirernande att läsa om dina åsikter!
  Jag hoppas på svar och vill önska dig lycka till.
  //Agnes

  • bodilceballos skriver:

   Hej Agnes

   Det blir ett väldigt kort svar eftersom jag har bråttom i väg till nästa valaktivitet.

   För mig är alla diskrimineringsfrågor mycket viktiga.
   I mitt arbete i utrikesutskottet hamnar fokus mest på jämställdheten i världen och arbetet för att stärka kvinnor i länderna utanför Sverige. Fokus har också legat på kvinnor i minoritetsgrupper som ofta drabbas av dubbel diskriminering. Det mest jämställda parlamentet i världen är Rwanda faktiskt. Därefter kommer Sverige.

   Här i Sverige har jag i mitt politiska arbete arbetat mycket för att öka invandrade kvinnors deltagande i samhällslivet och att stärka dem i de konfliktsituationer som kan uppstå när de möter det svenska samhället. Frågan om våld i nära relationer är en annan fråga jag engagerat mig i.

   Jämställdhet är en oerhört viktig och central fråga i allt politiskt arbete. Det är ett arbete som måste integreras i alla frågor.

 6. Leena Virtanen skriver:

  Jag har redan röstat på dig, innan jag visste mer än att vi har samma utbildning och partiåsikter 🙂 Nu när jag läser om dig känns det verkligen som rätt val. Du verkar mycket kunnig, stabil och pålitlig som person. Lycka till!

 7. Sarah skriver:

  Bodil! Jag är 18 år och ska rösta för första gången och min röst kommer jag att lägga på ingen mindre än dig! Jag samtycker helt med vad du förespråkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *