Det är rent ut sagt för djävligt

Hur kan ett land som påstår sig vara civiliserat skjuta ihjäl ett oklart antal personer (10 – 14 enligt vad jag vet nu) som försöker skeppa humanitär hjälp till ett folk där behoven är oerhört stora? Det är illa nog att det är Israel själv som förvägrar människorna i Gaza rätten till mat och rätten till andra förnödenheter så att andra måste gå in och hjälpa dem som Israel enligt folkrätten är skyldiga att skydda och respektera. Man kan tycka vad man vill om Hamas och det de gör men att straffa civilbefolkningen på det sätt Israel faktiskt gör är inte acceptabelt.

Israel bränner dessutom alla sina skepp i förhållande till andra länder. Hur ska de kunna upprätthålla det stöd de tidigare haft i väst när de beter sig som de gör? Och hur ska det någonsin kunna bli fred i Mellanöstern?

Det som nu händer är inte acceptabelt. Det övervåld Israels militär om och om igen använder sig av gagnar ingen. Inte minst är det till förfång för Israel. Vilken stat med självaktning kan ställa sig bakom Israels agerande i denna fråga? Med det utsatta läge Israel rent geografiskt och politiskt befinner sig i är det ofattbart att man väljer att utmana även sina vänner på det sätt som sker.

Israel kommer att bli väldigt ensamt i världen – det har de inte råd med.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar till Det är rent ut sagt för djävligt

 1. Kenth Erixon skriver:

  Tycker det är fullständigt naivt att tro att det bara va en liten utflykt till Israel med personer som har anknytning till terrorism.
  Ren provokation mot staten Israel och ingett annat eller så måste dom som va ansvariga totalt sinnes förvirrade.
  Det är mycket tragiskt att människor får sätta livet till för sådan här idioti va det verkligen någon som på fullaste allvar trodde att Israel skulle släppa in dessa Shit to Gasa.
  Och sedan Mehmet Kaplans korkade uttalande att det va alldeles lungt ja kanske på hans båt om han nu inte va på den Turkiska båten där man tydligt ser hur man urskilningslöst slår med påkar och annra tillhyggen på dom Israeliska soldaterna och även slänger en över bord om det är det han menar med lungt då undra jag vad kaos är för honom.

  Pax Vobisqum

  • bodilceballos skriver:

   Alla har naturligtvis rätt att tro och tycka vad de vill men oavsett vem som har rätt så har ett antal människor dött och ingen har vunnit på det som inträffat. Allra minst Israel vars anseende i världen gått från att vara dåligt till ännu sämre. Det finns folk på båda sidor i denna konflikt som kämpar för fred och de behöver omvärldens stöd. Och det finns militära strateger som gjort bort sig totalt och som förstört för alla parter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *