Sverige kritiseras för brott mot de mänskliga rättigheterna

Är det någon som är förvånad? Jag är det inte. Jag har dessutom med spänning gått och väntat på att granskningen skulle bli klar för att se om den kritik jag brukar framföra håller i en granskning också av andra. Det är tydligt att så är fallet.

Det går inte heller att avfärda kritiken genom att påstå att andra länder som vi kritiserat tidigare ”ger igen”. Vad är det som gör att vi får kritisera – men inte kritiseras? Är det inte uppenbart att det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna att hålla asylsökande häktade i mycket långa perioder enbart med grund i att de fått ett avslagsbeslut. Det är inte ett brott att söka asyl. Är det inte också uppenbart att vi diskriminerar samer, romer och invandrargrupper? M.m.

Jag välkomnar kritiken och hoppas att den ska leda till att vi i Sverige inser att vi inte alltid är bäst på allt och att även vi har en hel del att åtgärda när det gäller respekten för de mänskliga rättigheterna. Det viktigaste är dock att vi tar till oss kritiken och rättar till det vi gör fel.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fn-lander-stallde-sverige-till-svars_4686093.svd

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Sverige kritiseras för brott mot de mänskliga rättigheterna

  1. Juma skriver:

    Slutligen har andra nationer sagt vad de flesta av oss invandrare i Sverige har känt till länge. Det är en skam att media inte visar så stort intresse av detta än dem skandalerna i den katolska kyrkan.

    Dess en mot de mänskliga rättigheterna för polisen att gripa och kvarhålla och förödmjuka flyktingar som inte har begöt något brott. Det bör finnas en nationell granskning om hur flyktingar deporteras, och hur polisen behandlar dessa människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *