I valspurten

…. hinner man inte så mycket annat än att vara ute och prata med folk, svara på artiklar, debattera etc. Det vardagliga arbetet får stryka på foten. Därför har jag inte hunnit med att protestera mot Folkpartiets senaste utspel om att den svenska flyktingpolitiken av naturliga skäl kommer att hamna på en mer restriktiv nivå pga den gemensamma asylpolitiken i EU. En gemensam asylpolitik förutsätter naturligtvis att vi håller en hög nivå och att vi inte lägger oss platt bara för att ett antal andra länder missköter sig. I tidningen Riksdag och Departement får jag möjlighet att utveckla den tanken. En länk till artikeln finns på min hemsida http://www.mp.se/bodil.

I mitt hemlän är det kilometerskatt, bensinskatt, varg och kärnkraft som möter mig i diskussionerna med väljarna men också många människor som gärna vill ha mer information om vår politik. Några skäller på oss eftersom det i media en morgon framstod som om vi kommer att gå över till moderaterna om SD kommer in. Reinfeldt är smart nog att fortsätta på den linjen.  Andra talar om att de röstat på oss. Medlemstalet ökar och vi har haft ordentligt med folk i valstugan hela tiden av alla åldrar. Våra valsedlar tar slut i förvalslokalerna så vi får fylla på. Det visar att det finns fler än vi som tycker att visioner om framtiden är viktigare än att bara prata plånboksfrågor.

Det är bara två dagar kvar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar till I valspurten

 1. Olof Svedberg skriver:

  Att alliansen lovar 500 kr mer i plånboken är väl närmast att betrakta som bestickning!

 2. daniel skriver:

  Jag hoppas att MP kan svälja stoltheten och faktiskt överväga att stödja alliansen!

  På det sättet kan ni både få inflytande fastän ni ”förlorade” valet, och dessutom hjälpa till att hålla ute SD !!

  Jag säger liksom många andra i landet, ”ta ert ansvar”.

  och se det som en möjlighet!

  Mvh Daniel P, Umeå

 3. Lasse skriver:

  och nu har det varit val. Och ett samarbete med Alliansen är långt bättre än fyra osäkra år med SD som vågskvalpare.

 4. Peter skriver:

  det är ett underligt sätt av MP att ta ansvar. Alliansen sträcker ut handen. Tydligen vill MP att SD ska få inflyttande i svensk politik. FY!!!!

  • bodilceballos skriver:

   Det vore ett konstigt sätt att ta ansvar om vi i miljöpartiet skulle svika våra väljares förtroende. Vi har inte för avsikt att hjälpa moderaterna att driva en politik vi inte står bakom och de som röstat på oss har röstat för en bra klimatpolitik, mot utförsäkringar etc. Det vill inte våra väljare och det vore ansvarslöst av oss att i detta läge byte sida bara för att alliansen tycker att det mest lämpliga är att vi stöttar dem.

   Vi tycker istället att det är alla demokratiska partiers ansvar att lösa den parlamentariska situationen. Därför har vi föreslagit samtal mellan alla partier inom det rödgröna samarbetet och alliansen för att hitta en godtagbar lösning. Det är att ta ansvar både för Sverige och gentemot väljarna.

 5. sten skriver:

  Bara att inse att MP har förlorat sin vågmästarställning. Det är SD som nu innehar den rollen. Nu gäller det både för Alliansen och oppositionen att slicka duktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *