Rödgrön migrationspolitik

I dag har vi rödgröna offentliggjort vår gemensamma migrationspolitik. Den täcker inte exakt allt och vi har alla fått ge med oss i vissa frågor – vilket är normalt i ett samarbete. De frågor vi inte har nått en samsyn i lämnar vi utanför överenskommelsen.

Vi rödgröna är överens till väldigt stor del och vi väljer att presentera det innan valet till skillnad mot vad regeringen gör. I deras fall är det snarare så att de mindre partierna kommer med egna förslag i allehanda frågor och moderaterna säger nej. Därmed är diskussionen avslutad . Det märkliga är att media ändå uppfattar det som om de är överens och att vi rödgröna är splittrade. Själv tycker jag att det mer tyder på att vi har en renodlad moderatregering medan det rödgröna alternativet faktiskt är ett trepartssamarbete.

Och visst är det så att vi rödgröna tycker olika i ett antal frågor fortfarande men den rödgröna överenskommelsen är en mycket bra början som borgar för en humanare asylprocess som mer är i överensstämmelse med det som var tanken när den nya Utlänningslagen trädde i kraft. Den borgar för en humanare hantering av de personer som får avslag och för att människor som inte begått brott ska slippa sitta fängslade i evinnerliga tider. Det sker ofta trots att personerna i fråga faktiskt har rätt att få bosätta sig här i landet om de söker från hemlandet. Det kostar både i lidande och samhällsekonomiskt.

Migrationsministern reagerade förstås precis likadant som Alliansen har valt att reagera på alla rödgröna förslag oavsett vad vi presenterar. ”Det är oansvarigt och det kommer att kosta”. Nej, Billström – det kommer inte att kosta och det är verkligen inte oansvarigt.  Dessutom slipper vi skämmas för att vi bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Överenskommelsen kan läsas här: http://www.rodgron.se/wp-content/uploads/2010/09/Migrationspolitik.pdf

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar till Rödgrön migrationspolitik

 1. Kenth Erixon skriver:

  Såg ett reportage från Värmland där ett stort antal Holländare slatt sig ner och i stort sätt alla hade startat egna företag eller jobbade i samhället och kunde även tala Svenska.
  Vad jag vill säga med detta är att vi i Sverige och dom flesta övriga inom EU vill lära sig språket med en gång och komma in i vårt samhälle vilket en liten majoritet från länderna i Afrika och särskilt Somalierna har inte mycket av intresse av vårt språk och definitivt inte vår kultur man vill behålla sina sharia lagar och kräver att ungarna går på Islam skolor och moske’ byggen vilket skulle vara totalt omöjligt i deras länder och kräva hemspråksundervisning är rent löjligt flyttar man till ett nytt land får man lära sig det landets språk om man vill ha ett arbete men nä då här skall det daltas med våra arab invandrare där gubbarna vill sitta på kafe’r och röka vattenpipa medans deras fruar handlar och lagar mat ta hand om ungarna och nu när det är ramladan med så sover gubbarna hela dagen och det kan omöjligt fungera på ett arbete och jag vet vad jag talar om för vi inhyser just nu tre studenter från Turkiet och dom äter på natten och sover på dan för dom orkar inget annat.
  Så deras kultur passar inte in i våran väster länska kultur så är det bara.
  Och alla dom milljader vi ger till hyra mat och allt annat man behöver i en familj + hem skaps undervisningen skulle kunna användas till våra skolor äldrevård och till att ge alla våra pensionärer en vettig pension och höja ersättningen för alla sjuka och dom som har det söm kallades sjukpension som ni sossar sänkte från 85% till 64% av lönen som är ett stort hyckleri från socialisterna när man bara anklaga regeringens skattesänkningar som viserligen även den är snevriden så det kommer att bli straffröstning från många Svenskar i detta val vi är många som kommer att lägga våra röster på SD för att bara tetas med er i Stockholm och det kan ni ha för ingen där verka leva i närheten av verkligheten för fem öre.
  Och måtte V och MP åka ur riksdagen det är dröm senariet he he he.
  Pax Vobisqum

 2. sten skriver:

  Jag tycker att MP-s förslag om clowner på våra kvarvarande äldreboendena speglar MP-s cyniska tänkande om våra äldre. Som jag uppfattar det hela är MP ett parti för pajaser.

  När nu alla tokiga förslagen har börjat ramla in från muppehåll, så undrar jag om inte Södermalmsboendena här i Stockholm har börjat få latten i vrångstrupen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *