Undrar vad det kostar

Undrar om det ökade terrorhotet mot Sverige också inkluderar Riksdagen eller om de kravallstaket som stod utanför riksdagen í går vid uppropet och talmansvalet bara handlade om att skydda SD:s ledamöter från demonstranter? Jag kan inte minnas att jag sett avspärrningar vid riksdagen tidigare, men jag kanske minns fel. Hur blir det månne i dag när vi ska träffas igen vid det högtidliga öppnandet? Och hur blir det under de kommande fyra åren?

Under veckorna som gått efter valet har säkerheten inne i riksdagen höjts, trots att den redan höjts betydligt de senaste fyra åren. Plötsligt sitter det vakter utanför mötesrum och förmodligen kommer våra möjligheter att ta emot besökare och ordna seminarier m.m. inne i riksdagshuset att förändras. Vårt öppna parlament är kanske snart ett minne blott.

Förutom att stämningen är annorlunda efter det högerextrema partiets intåg i huset så måste man nog konstatera att riksdagens kostnader förmodligen rakar i höjden. Det är naturligtvis bra att det finns vakter när det finns uttalade hot mot folkvalda (oavsett kulör) men man undrar ju hur mycket den här ökade säkerheten kommer att kosta skattebetalarna, eller om det ska tas inom riksdagens befintliga ram. Vad ska vi i så fall dra ned på istället?

Vi har fyra dyra år framför oss. Både politiskt och på andra sätt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar till Undrar vad det kostar

 1. sten skriver:

  MP har väl aldrig tidigare bekymrat sig över skattebetalarnas utgifter.

 2. Stygge Sigge skriver:

  Vem har egentligen skapat problemet? Ni ”etablerade” partier eller SD?

  Som man bäddar får man ligga.

 3. Eduardo Hornos skriver:

  Hej Bodil!
  Uppskattar att du tar upp detta. Jag skulle också vilja veta vad polisens nota hamnade på.
  Det var jag som hade tillståndet för demonstrationen på Mynttorget mellan 10-17.
  Anledningen att jag ansökte om tillståndet som privat person var att jag ville undvika att Mynttorget skulle bli platsen för extrem högern och vänstern att arrangera motdemonstrationer med all negativ media uppmärksamhet ,som bara gynnar de intoleranta och högervindar som blåser just nu över hela Europa.
  Tillståndets ansökan var följande. Demostation: Respekt för demokrati, mot rasism .
  Min förhoppning var att på Mynttorget lägga grund till en bredfront mot rasismen där alla är välkomna oavsett block eller partitillhörighet.
  Tyvärr blev det inte så eftersom jag inte fick komma till tals p.g.a. att en extremvänster organisation och två privatpersoner stoppade mig och jag kände att det var bäst att jag lämnade över tillståndet till en person jag hade och har förtroende för. Som tur gick allt lugnt till
  Själv kände jag mig tvungen att gå hem och ta det lugnt efter alla anspänningar.
  Mellan 14-17 var det en mycket trevlig och öppen tillställning.
  Själv har jag röstat på MP för första gången blivit medlem och tänker vara aktiv i partiet.
  Mvh.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *