Afrikanska Gröna Federationens kongress

24-26 maj höll den Afrikanska Gröna Federationen sin kongress i Kongo-Kinshasa. Efter mycket om och men, papper hit och dit, samtal till mina gröna vänner i Kongo, och ett antal besök i Stockholm fick jag mitt visum. Men någon dag innan avfärd inträffade ett misslyckat kuppförsök och jag med flera ställde in våra resor och deltog istället online.

Jag var inbjuden att tala om erfarenheter av 30 år i politiken, förutom att också berätta om Global Greens och vårt arbete. När man kommer från Sverige där vi funnits som parti i så många år och jag själv blev folkvald första gången 1994 inser man vilka oerhörda fördelar vi har gentemot så många andra länders företrädare, men någon gång kommer de också att ha fler företrädare och större utrymme i politiken och om vi som varit med ett tag kan hjälpa dem att inte falla i samma fällor som vi gjort är mycket vunnet.

Jag berättade om vårt arbete på olika nivåer, från lokalt till EU. Vad som fungerat och inte men tryckte också på de absoluta Dont do it, som att lova saker man inte kan uppfylla om man hamnar i majoritet.

Jag beklagar verkligen att jag inte kunde delta på plats eftersom det ger så mycket mer att faktiskt nätverka och ha möjlighet att fråga när man undrar över något än online. 3 dagar online med svajande kvalitet på ljudet i kombination med tolkning var rätt tröttsamt för hjärnan. Överlag var det bra föreläsningar och innehåll och ny styrelse vald med Dr Fares från Marocko som ny ordförande.

Mer om African Green Federation här