Det allra bästa med kongresser är att träffa alla vänner man sällan träffar annars, särskilt nu när jag inte alltid befinner mig i Sverige. I de uppdrag jag fortfarande har sker mötena online så det funkar ju var man än är om man har uppkoppling förstås. För mig som bor på landet både i Sverige och i Katalonien är optisk fiber något vi bara kan drömma om verkar det som. I och för sig har jag beställt i Axmar Bruk men det har redan tagit längre tid än beräknat och frågan är om det ens blir av.

Jag reser som ersättare för Miljöpartiet i Gävle den här gången men deltar också i en panel om försvars- och säkerhetspolitik ordnat av bl.a. Cogito tillsammans med Emma Berginger i försvarsutskottet och Jakop Risberg i utrikesutskottet.

Höjdpunkter på kongressen val av språkrör. Märta Stenevi med förnyat förtroende och Daniel Helldén valdes till manligt språkrör med en rösts övervikt mot Magnus P. Wåhlin. Två kandidater med till viss del olika inriktningar. Det är nu upp till Daniel att förvalta resultatet och visa medlemmarna att de frågor Magnus drivit inte glöms bort.